JARRETELS VOOR EEN SERIEMOORDENAAR

Als 15-jarig meisje valt Loes Leeman voor de charmes van de Utrechtse ladykiller Hans van Zon. Zich niet bewust van de gruwelijke moorden die hij pleegt bedelt ze om zijn aandacht en een ritje achter op z’n scooter. In 1967 wordt de dan 25-jarige Van Zon gearresteerd op verdenking van viervoudige moord. Tijdens een ge-ruchtmakend proces bekent Hans vanZ. zijn beestachtige daden en verklaart: ‘te moorden voor de kick’.

De president van de rechtbank meent: ‘De verdachte slachtte mensen als konijnen’, en ver-oordeelt Van Z. tot een levenslange gevangenisstraf. In 1986 krijgt Van Zon gratie. Loes, inmiddels journaliste, zoekt haar oude liefde weer op. Ze gruwelt van zijn daden, maar is gefascineerd door zijn meedogenloosheid. Hij krijgt haar opnieuw in zijn greep. Van Zon weet zijn ‘maatje in de mist’ zoals hij Loes noemt, emotioneel te chanteren en onthult haar meerdere misdaden.

Er ontstaat een driehoeks-verhouding met zijn vrouw Riet die een hartsvriendin van Loes wordt. In 1998 drinkt Hans van Zon zich dood. Zijn laatste eis is dat zijn maatje jarretels draagt op zijn begrafenis. Loes zal dansen op zijn graf. In haar zeer persoonlijke boek vertelt Loes Leeman, op basis van dagboe-ken en brieven, over haar jarenlange bizarre relatie met seriemoordenaar Van Z. In het boek exclusieve foto's.

BESTEL HIER